Šperky k oslavě Valentýna pro ni i pro něj

Hledáte tipy na dárky k Valentýnu? Přinášíme vám nápady na Valentýna, kterými rozhodně potěšíte svého partnera a partnerku nebo manžela a manželku. K romantickým nápadům, díky kterým bude 14. únor nezapomenutelný, patří zejména valentýnské šperky. Poradíme vám, které vybrat. ...

Valentýnská tradice má původ na evropském kontinentu

Svátek svatého Valentýna, který je označován za svátek všech zamilovaných, každoročně slavíme 14. února. Mylně se traduje, že jde o americký svátek, ale není to tak. Tento výjimečný den, kdy si navzájem se svými milovanými dáváme dárek k Valentýnu a vyznáváme si lásku, má své kořeny na evropském kontinentu. A to v dávném třetím století našeho letopočtu.

Z jakého důvodu svátek svatého Valentýna vlastně slavíme? Na počest svatého Valentýna, který působil coby katolický biskup ve 3. století našeho letopočtu ve Starověkém Římě. Jak praví křesťanská legenda, svatý Valentýn tajně oddával zamilované páry. Vládce Říma, císař Claudius II, však svým vojákům zakazoval, aby se ženili, protože se obával toho, že následně místo armády dají přednost manželství a rodině. Svatý Valentýn ovšem císařova zákazu nedbal a páry tajně oddával. Za tento prohřešek byl zatčen a popraven 14. února 269.

Právě v této době má původ i romantický nápad na valentýnské psaní. Traduje se, že před svou mučednickou smrtí poslal svatý Valentýn milostný dopis své milované. Tímto způsobem se zrodila tradice valentýnských přání.

Kdy se začal slavit Valentýn ve velkém? Od 17. století

Dárky k Valentýnu i zamilovaná psaníčka si lidé začali ve velkém dávat až o stovky let později. 14. únor se začal masově slavit v 17. století ve Velké Británii, kde se zrodila většina dnešních valentýnských zvyků. V současné době si velmi rádi svátek svatého Valentýna coby patrona všech zamilovaných připomínají lidé po celém světě.

Dárkové balení Gemmax Jewelry

Valentýn je oblíbený také v Česku, kde se stal nesmírně populární po pádu železné opony v roce 1989. Na dárky k Valentýnu pro ženu ani na dárky k Valentýnu pro muže v tento den nezapomíná většina českých párů. Partneři, manželé i milenci plánují na tento den i romantická valentýnská překvapení, z nichž mnohá jsou opravu nezapomenutelná. Pokud hledáte valentýnskou inspiraci pro letošní rok, máme pro vás několik nápadů na Valentýna, které rozhodně stojí za vyzkoušení!

Tipy na Valentýna: Jak jej nejlépe oslavit?

Poohlížíte se po originálních romantických nápadech, kterými si můžete okořenit svátek všech zamilovaných? Svátek svatého Valentýna můžete s partnerem a partnerkou nebo manželem a manželkou oslavit různými způsoby. Přinášíme tipy na některé z nich.

✔ Hned ráno si dopřejte snídani do postele.
✔ Zahrajte si v pohodlí domova hru pro páry s romantickým až erotickým podtextem.
✔ Vydejte se na romantický oběd nebo na romantickou večeři do restaurace.
✔ Napište si navzájem zamilované dopisy a vyměňte si valentýnské dárky.
✔ Vypravte se na výšlap do přírody nebo na procházku městem.
✔ Dopřejte si romantickou koupel se šampaňským a jahodami.
✔ O valentýnské noci pozorujte hvězdy. Aby se vám jednotlivá souhvězdí dobře určovala, vybavte si svůj telefon aplikací s noční oblohou.

Šperky k Valentýnu pro ženu vždy potěší

Jestliže přemýšlíte nad dárkem k Valentýnu pro ženu, zlatým šperkem se nikdy netrefíte vedle. Jako dárek pro manželku nebo dárek pro přítelkyni k Valentýnu zkuste zvolit hned několik typů zlatých šperků, které vaší milované udělají 14. února zaručeně radost. Které šperky k Valentýnu jsou tedy ty pravé?

Řetízky s minimalistickými přívěsky

Romantickým nápadem na dárek k Valentýnu pro ženu jsou zejména zlaté šperky s motivem srdce. Těmito klenoty i beze slov své milované partnerce vyznáte neutuchající lásku. Svou manželku nebo přítelkyni můžete překvapit například zlatými peckovými náušnicemi se srdcem nebo visacími náušnicemi s několika srdíčky. Těmto šperkům sluší jedna barva zlata s rytím či doplněním o zirkony. Žena vašeho života bude nadšená i z náušnic se srdíčky, které kombinují hned několik barev zlata.

Náušnice s motivem srdce

-10%
Zlaté náušnice srdíčka
Zlaté náušnice srdíčka
-10%
3 260,00 Kč 2 934,00 Kč

Co dále koupit ženě na Valentýna? Překvapte ji zlatým přívěskem ve tvaru srdce nebo rovnou kombinací zlatého dámského řetízku se srdíčkovým přívěskem. Svou milou rovněž potěšíte zlatým prstenem s motivem srdce, který představuje dokonalý dárek pro manželku s lásky.

Přívěsky s motivem srdce

Kromě zlatých šperků s motivem srdce jsou krásným dárkem pro ženu k Valentýnu také zlaté přívěsky se speciálními motivy. Jako valentýnské dárky pro ženy se hodí například přívěsky s motivem andílka či andělských křídel, přívěsek s motivem stromu života, přívěsek s motivem kapky či minimalistický přívěsek se zirkony.

Andílci a andělská křídla

Svou partnerku 14. února ohromíte také sadou zlatých šperků. A to především soupravou zlatého náhrdelníku a náramku, soupravou zlatých náušnic a přívěsku nebo soupravou náušnic, přívěsku a prstenu.

Souprava zlatých špeků

Zlatý šperk jako valentýnský dárek pro manžela nebo přítele

Pokud přemýšlíte nad dárkem k Valentýnu pro muže, vsaďte také na zlatý šperk. Krásným nápadem na Valentýna je například pánský zlatý náramek nebo pánský zlatý náhrdelník. Svému partnerovi můžete tyto klenoty věnovat také v celé sadě.

Zlaté unisex řetízky a náramky

Co dále koupit příteli k Valentýnu a jaký dárek pro manžela je zaručeně ten pravý? Muže svého života obdarujte zlatým řetízkem s přívěskem. Pány na svátek všech zamilovaných osloví zejména zlatý přívěsek se znamením zvěrokruhu nebo zlatý přívěsek s písmenem, na které začítá jeho či také vaše jméno.

Pro svého manžela nebo přítele si můžete připravit také unikátní valentýnské překvapení. Obdarujte jej šperkem, na který mu necháte vyrýt jedinečný vzkaz z lásky. K porytí je vhodný například zlatý medailonek na krk nebo zlatý pánský náramek s destičkou.

Šperky vhodné k porytí

-10%
Zlatý dětský náramek s destičkou pro rytinu
Zlatý dětský náramek s destičkou pro rytinu
Od 3 773,00 Kč Regular Price 4 192,00 Kč

Valentýnské překvapení: Zlaté šperky věnujte skutečně originálně

Pokud se rozhodnete pro šperky k Valentýnu, předejte je svému protějšku skutečně originálně. Valentýnské překvapení zajistí například zlatý dámský prstýnek ukrytý v pugétu rudých růží nebo pánský zlatý náramek schovaný v balení kvalitní bonboniéry. Jestliže jste na romantické večeři a chcete svou přítelkyni požádat na Valentýna o ruku, můžete se například domluvit s číšníkem, aby vložil zlatý prsten do sklenky se šampaňským.

Dárkové balení Gemmax Jewelry

Zlatý šperk jako dárek k Valentýnu můžete svému protějšku předat také vkusně a elegantně. A to v luxusní dárkové krabičce různého tvaru, velikosti, barvy i motivu - všechny tyto vlastnosti dárkové krabičky by se měly odvíjet právě od typu darovaného šperku. Valentýnský dárek pro ženu v podobě zlatých náušnic nebo zlatého prstenu se bude například krásně vyjímat v sametové krabičce ve tvaru srdce a motivem růžičky.

Kromě šperků k Valentýnu nezapomeňte svému protějšku věnovat od srdce psané valentýnské přání, ve kterém mu vyznáte své city. Co ještě koupit na Valentýna přítelkyni nebo manželce? Samozřejmě kytici řezaných květin - nejlépe rudých růží, díky kterým bude váš valentýnský dárek naprosto dokonalý!

Zlaté prsteny s motivem srdce

-10%
Zlatý dámský prsten Srdíčko - žluté zlato
Zlatý prsten Srdíčko - žluté zlato
Od 2 795,00 Kč Regular Price 3 105,00 Kč
-10%
Zlatý dámský prsten Srdíčko - bílé zlato
Zlatý dámský prsten Srdíčko - bílé zlato
Od 2 795,00 Kč Regular Price 3 105,00 Kč
-10%
Zlatý prsten se srdíčkem
Zlatý prsten srdíčko
Od 2 795,00 Kč Regular Price 3 105,00 Kč
TOP

-10%
Zlatý prsten Srdíčka
Zlatý prsten Srdíčka
Od 3 717,00 Kč Regular Price 4 130,00 Kč
-10%
Prsten z bílého zlata Srdíčka
Prsten z bílého zlata Srdíčka
Od 3 912,00 Kč Regular Price 4 347,00 Kč
TOP

-10%
Zlatý prsten Srdíčko s rubínem a zirkony
Zlatý prsten Srdíčko s rubínem a zirkony
Od 6 707,00 Kč Regular Price 7 452,00 Kč